Wij koesteren onze planeet. Jij ook ?

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Geen onnodige verpakking

Katoen garens

Gerecycled Katoen

Welkom bij onze collectie woon- en reisaccessoires.
Ooit begonnen met restpartijen garens van gerenommeerde namen uit de mode-industrie, zijn we langzaamaan bijna volledig overgegaan op gerecycled katoen. Voor al onze plaids en hamamdoeken, gebruiken we zoveel mogelijk gerecycled katoen. Zo willen we producten maken die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Duurzaamheid

Onze plaids en hamamdoeken zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerd gerecycled katoen, waardoor je niet alleen geniet van een mooi product, maar ook bijdraagt aan duurzame handel. Het gebruik van gerecycled katoen vermindert de noodzaak van nieuwe katoenteelt, met als gevolg een verlaagde ecologische voetafdruk.

Hamamdoeken met een Groen Hart

Onze hamamdoeken, geïnspireerd door traditioneel vakmanschap, zijn vervaardigd uit hoogwaardig gerecycled katoen. Lichtgewicht, absorberend en snel drogend, bieden ze niet alleen een luxueuze ervaring maar dragen ook bij aan het verminderen van textielafval.

Een Stap Richting Circulariteit

Door gerecycled katoen te gebruiken in onze producten, zetten we een stap in de richting van circulariteit. We geven nieuw leven aan materialen die anders wellicht verloren zouden gaan, waardoor we samen bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde consumptiecultuur.

Keurmerk

Sinds dit jaar mogen we gebruik maken van het OEKO-TEX 100 keurmerk voor nagenoeg al onze textiel.
OEKO-TEX Standard 100 is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Het keurmerk staat op producten, die zijn getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld door allergische reacties.
Het keurmerk werkt met grenswaarden in het eindproduct. Via deze grenswaarden stelt OEKO-TEX indirect eisen aan het gebruik van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbescherming.
Controle op naleving van de eisen wordt deels door de labs gedaan die aangesloten zijn bij OEKO-TEX en deels worden er bedrijfsaudits gedaan door onafhankelijke controleurs. Op ons label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.