FAQ

Ik kan een artikel niet meer vinden

Ons assortiment wisselt regelmatig. Toch komen veel artikelen ook weer terug. Zoekt u iets, maar ziet u het niet (meer) staan, vraag er gerust naar. De kans is groot dat we er nog een of meer van hebben. Anders kunnen we het misschien voor u bestellen.

Hoe was ik mijn hamamdoek? Hamamdoek wassen; zo was ik mijn hamamdoek
Trek voor je je hamamdoek de eerste keer wast alle knoopjes van de franjes aan. Laat voor je de doek gaat gebruiken deze een paar uur in koud water weken. Voeg eventueel een scheut azijn toe. Daarna kan de fouta op 30 of 40 graden gewassen worden. Drogen in de wasdroger kan op een lage temperatuur.  

Let op: onze hamamdoeken zijn van (gerecyclede) katoen en niet behandeld tegen krimpen. Katoen kan na de eerste wasbeurten wel met 10% krimpen. Bij ongekleurde of zeer los geweven stoffen zoals de wafel (Nid d`abeille) kan dat iets meer zijn.

Hoe was ik mijn grand foulard?
Een belangrijk aspect van het onderhoud van een katoenen grand foulard is het wassen ervan. Hoewel onze grand foulards van katoen zijn, wordt aanbevolen om de foulard op een lage temperatuur te wassen, bij voorkeur op een delicaat programma. Hierdoor blijven de kleuren mooi behouden en wordt voorkomen dat de stof krimpt. Daarnaast is het belangrijk om een mild wasmiddel te gebruiken, zodat de stof niet wordt aangetast. Het drogen in de droger wordt niet aangeraden, omdat het kleed voor je bank behoorlijk kan krimpen. Als alternatief kan de grand foulard chemisch gereinigd worden. Tot slot is het aan te raden om de foulard te strijken, zo oogt de doek weer zo goed als nieuw. Door deze tips op te volgen, heb je lekker lang plezier van je grand foulard van katoen.
Loop voordat je je grand foulard de eerste keer wast even alle franjes na. Trek ze indien nodig aan.

Hoe was ik mijn plaid van wol?
Was uw wollen plaid op een wolprogramma. Let op dat het centrifugeerprogramma laag staat. Plaid indien mogelijk liggend laten drogen.

Relatiegeschenk, kerstkado, teamuitje? Vanaf 50 stuks kunnen we een groot deel van onze collectie voor u personaliseren.

Ik heb nog geen kortingscode ontvangen
Indien u naar aanleiding van uw aanmelding op de nieuwsbrief een kortingscode hoort te ontvangen, verzoeken we u te wachten met bestellen tot u de code heeft ontvangen. Wij kunnen achteraf de korting niet meer toepassen.

Mijn kortingscode doet het niet
Indien uw kortingscode niet lijkt te werken, check dan eerst de spelling, eventuele hoofdletters en spaties. Vergeet daarnaast niet, nadat u de code heeft ingevoerd te bevestigen. Mocht het toch niet werken, neem dan even contact met ons op.

Wat is een grand foulard voor de bank; welke maat grand foulard bank

Een grand foulard is een veelzijdig en decoratief item dat gebruikt kan worden om een bank te bedekken. Het is een soort grote soepel vallende doek die gemaakt is van zacht materiaal zoals katoen. De grand foulard is bedoeld om over de bank heen te leggen en deze volledig of gedeeltelijk te bedekken. Het biedt niet alleen bescherming tegen vuil en slijtage, maar kan ook een vleugje stijl en kleur toevoegen aan de ruimte. Door zijn formaat kan de grand foulard gemakkelijk worden gebruikt voor verschillende bankafmetingen. Bovendien kan het ook dienen als een praktische oplossing om eventuele imperfecties of ouderdomssporen van de bank te verbergen.
Met een grand foulard kun je eenvoudig een nieuwe look creëren voor je bank, zonder de kosten en moeite van het aanschaffen van een nieuwe. Het is een betaalbare en handige manier om je interieur op te frissen en een gezellige sfeer te creëren.

Toepassingsmogelijkheden van een grand foulard

Een grand foulard biedt veel toepassingsmogelijkheden voor je bank. Met een grand foulard kun je makkelijk en snel de uitstraling van je bank veranderen. Je geeft meteen een nieuw kleuraccent aan je interieur door een grand foulard over je bank te leggen. Daarnaast biedt een grand foulard bescherming tegen vlekken en slijtage, waardoor je bank langer mooi blijft. Het verwisselen van de uitstraling van je bank is gemakkelijk met een grand foulard, waardoor je kunt spelen met verschillende kleuren en stijlen. Dit zorgt niet alleen voor afwisseling, maar ook voor het creëren van een uniforme look in de ruimte. Bovendien voegt een grand foulard een decoratief element toe aan de woonkamer, waardoor deze direct een stijlvolle en gezellige uitstraling krijgt. Kies voor een grand foulard van katoen voor een zachte en comfortabele touch. Of je nu een 3-zits bank hebt of een andere maat, er is altijd een grand foulard die perfect bij jouw bank past.

Welke grand foulard moet ik kiezen

Om de juiste grand foulard voor je bank te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Allereerst zijn de afmetingen van de bank van groot belang. Meet de lengte en breedte van de bank zorgvuldig op, zodat je de juiste maat grand foulard kunt kiezen. Bedenk of je de bank helemaal wilt bedekken of wil je bijvoorbeeld alleen het zitgedeelte beschermen. Daarnaast is het type bank van belang. Heb je een hoekbank, tweezitter of misschien wel een grotere bank? Dit bepaalt mede welke vorm grand foulard het beste bij jouw bank past. Wil je een grand foulard die de hele bank bedekt en een strakke uitstraling geeft? Of ben je juist op zoek naar een losser gedrapeerd effect? Sommige mensen vinden het mooi als de grand foulard de hele bank bedekt, inclusief de armleuningen. Anderen geven de voorkeur aan een iets kortere variant die alleen het zitgedeelte bedekt. Bedenk wat jij het mooiste vindt en welke lengte en breedte daarbij passen.

Groot kleed voor over bank

Ben je op zoek naar een kleed voor over de bank, maar kun je deze niet makkelijk vinden? Zoek dan op grand foulard. Een kleed voor over de bank heet grand foulard. Hiermee bedek je helemaal of gedeeltelijk je bank of fauteuil. Kijk eerst naar de maat van je bank en bedenk hoe je de grand foulard wilt draperen. Wil je de bank helemaal bedekken of juist de armleuningen vrijlaten? 
Bekijk hier onze hele collectie grand foulards. Op de foto's zie je ook hoe de grand foulard wordt gebruikt.

Welke maat doek voor de bank kies je

Als je dat eenmaal voor jezelf hebt bepaald, kun je kijken welke maat ongeveer past. Vaak moet je bij een grote bank of hoekbank kiezen voor 2 grand foulards. Naast de afmetingen en het type bank is het ook belangrijk om te bedenken welke uitstraling en bedekking je wilt voor je bank. Wil je een grand foulard die de hele bank bedekt en een strakke uitstraling geeft? Of ben je juist op zoek naar een losser gedrapeerd effect? Bedenk ook of je de grand foulard over de armleuningen wilt laten hangen of dat je deze liever vrij laat.

Hoe groot moet een grand foulard zijn?

Op deze vraag hoe groot een grand foulard moet zijn kunnen we antwoorden dat dit heel persoonlijk is. De grand foulard is bedoeld om je bank of fauteuil mee te bedekken, maar de benodigde afmeting is afhankelijk van je smaak..
Handig wat kleur betreft zijn de grand foulard beige en grand foulard grijs.