Over ons

Gratis

Lantara home & travel

  • Een duurzame en eerlijke home & travel collectie
  • Mooi en verantwoord
  • Gemaakt in Tunesië
  • Nederlands ontwerp

Lantara is ontstaan uit de liefde van oprichtster Angélique voor Tunesië, het land waar ze haar jeugd doorbracht. Lantara maakt met oude ambachten eigentijdse woon- en reisaccessoires met een mediterraans karakter. Het merk werkt met kleine familiebedrijven en is nauw betrokken bij het gehele productieproces.

Medina van Tunis
Zee in Tunesië met pagode
Katoen garens

Gerecycled Katoen

Welkom bij onze collectie woon- en reisaccessoires.
Ooit begonnen met restpartijen garens van gerenommeerde namen uit de mode-industrie, zijn we langzaamaan bijna volledig overgegaan op gerecycled katoen. Voor al onze plaids en hamamdoeken, gebruiken we zoveel mogelijk gerecycled katoen. Zo willen we producten maken die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve impact hebben op het milieu.

Duurzaamheid

Onze plaids en hamamdoeken zijn gemaakt van zorgvuldig geselecteerd gerecycled katoen, waardoor je niet alleen geniet van een mooi product, maar ook bijdraagt aan duurzame handel. Het gebruik van gerecycled katoen vermindert de noodzaak van nieuwe katoenteelt, met als gevolg een verlaagde ecologische voetafdruk.

Hamamdoeken met een Groen Hart

Onze hamamdoeken, geïnspireerd door traditioneel vakmanschap, zijn vervaardigd uit hoogwaardig gerecycled katoen. Lichtgewicht, absorberend en snel drogend, bieden ze niet alleen een luxueuze ervaring maar dragen ook bij aan het verminderen van textielafval.

Een Stap Richting Circulariteit

Door gerecycled katoen te gebruiken in onze producten, zetten we een stap in de richting van circulariteit. We geven nieuw leven aan materialen die anders wellicht verloren zouden gaan, waardoor we samen bijdragen aan een meer duurzame en verantwoorde consumptiecultuur.